Pauze

IK besloot om voor een medische pauze terug te gaan naar Nederland, en vloog vanuit Bli naar Singapore en Nederland.

Tja, die Hollandse doctors, daar begin ik toch ook aan te twijfelen. Behalve een beetje aan mijn buik voelen, en me vertellen dat ik rust moet nemen, doen ze ook weinig. Ik dacht dat het wel beter ging, maar ineens kwamen de krampen en de diarree weer terug. Ik zal jullie de details besparen, maar…. om het plastisch uit te drukken, het zat weer lekker tegen het plafond aan.

Ik kreeg  voor me verjaardag een boek over tropische ziektes en bestudeerde dat terwijl ik zwak was en in bed lag de halve dag. Ik las over de ziekte Giardiasis. Dit is een eencellige bacterie, die in Azië erg veel in verontreinigt water voor komt, en waardoor je precies de enge dingen krijgt die ik had.

Doctor gebeld, haar verteld wat ik vond, en gezegd welke medicijnen ik er voor moest hebben. Nou, op vrijdag de 4e juli slikte ik eenmalig vier joekels van pillen en werd me zo misselijk, dat ik om 7 uur in de avond al ging slapen. Dat heb ik tot 8 uur in de ochtend vol gehouden, en op 5 juli voelde ik me al een stuk beter. Het gaat nu steeds elke dag een beetje beter, en hoewel ik nog snel moe ben, begint het te kriebelen, dus ga ik jullie de details vertellen over de komende trip die 12 juli start.

Ik wilde altijd al met de Trans Siberië expres via Moskou naar Peking (Beijing) maar toen ik mijn trip begon, was het winter, en het idee van een koude trein, koude nachten, en buiten alleen maar sneeuw en wit, was minder prettig, dus heb ik toen het vliegtuig maar genomen.

Nu het echter zomer is, en ik weer terug naar Azië wil, is het de kans om te grijpen, en dat heb ik dan ook maar gedaan.

Omdat het verkrijgen van al die visa’s in zo’n kort tijdbestek een probleem was (Wit Rusland, Rusland, Mongolië en China, en dat binnen 18 dagen) kwam het reisbureau Tiara Tours met het idee om buitenom naar Moskou te gaan, dat scheelt een visa aanvraag van een week. Ik ga nu dus via Kopenhagen, Stockholm en Helsinki (waar ik alle drie een dag verblijf) naar St Petersburg (3 dagen) dan Moskou (3 dagen) dan Mongolië (3 dagen in een GER tent), en op naar Beijing. Daar volg ik nog een 3 daagse georganiseerde tour door Peking en de muur en zo, om vanaf dan op me zelf door China te gaan scheuren, en via Shanghai en Hongkong (en misschien effe een uit stapje naar Hanoi in Vietnam) naar Tibet en dan Nepal te gaan, en vervolgens Noord India te gaan bezoeken (ik bedoel, ik kan toch niet verder leven zonder de Taj Mahal te zien). Dan besluit ik wel wat ik verder doe, of ik toch nog Filipijnen doe (die ik overgeslagen heb nu), of Australië/Nieuw zeeland, of iets anders ga doen.

Dus beste buren en buitenlui… vanaf de 12e of 13e, kunnen jullie weer volgen wat ik doe en waar ik ben, met verslagen uit veel landen.

Laatste update op augustus 24, 2021