20030600 – Juni 2003, Utrecht naar Kopenhagen (Denemarken)

14 Juni 2003, Van Utrecht naar Kopenhagen
Geplaatst op Monday 14 July @ 21:34:40 GMT+1 door casper

Nou, mijn reis begon goed. Ik stapte in Utrecht op de ICE trein, een waar je alleen maar met reservering in kan, en tezamen met mij stapte er nog half Nederland in ook. Met heel veel pijn en moeite mijn plekkie gezocht (tenminste dat dacht ik) en diegene die er zat al met mijn ticket wapperend naar een andere plaats gedirigeerd. Er was niet te lopen in die trein, tassen en koffers in de gangpaden, en ook veel zittenden mensen. Dus me plas en dergelijke maar opgehouden.

Vlak voor mijn overstap plaats toen ik op me ticket keek bleek ik in de verkeerde wagen te zitten, dus waarschijnlijk iemand die rechtmatig op de goede plek zat weg gejaagd haha.
In Duisburg moest ik overstappen, en die trein kwam al 5 minuten te laat binnen. We waren goed een half uurtje onderweg toen we stil gingen staan, midden in de bush bush, en er omgeroepen werd dat er brand was in station Buchholtz, waar we bijna waren, en we moesten wachten tot het veilig was. Nou dat heeft dus een half uur geduurd, met de vervelende consquentie dat de 18 minuten overstaptijd die ik in Hamburg had niet genoeg zouden zijn en ik me trein naar Kopenhagen zou missen. Shitterdeshit, maarja, niets aan de doen. Na me in Hamburg bij het service punt gemeld te hebben kreeg ik een ticket voor de volgende trein, die kwam twee uur later. Heb me maar even vermaakt met een loopje door het centrum van Hamburg, en lekker nog een deutsche bokworst lopen eten uit woede.
De nieuwe trein kwam dus pas om 10 uur in Kopenhagen aan. Onderweg reed de trein gewoon op een boot, die vervolgens heerlijk weg tufde, en aan de overkant gewoon weer weg reed. Super. Om 10 uur in kopenhagen alwaar ik wel wat moeite had om een Hotel te vinden daar er het Kopenhaagse Jazz Festival was (net als in Nederland, heel vaag), en een concert van de Rolling Stones (ouwe Mick doet het nog steeds). Toch vrij snel Hotel SAGA gevonden, voor 595 Kronen (hoop geld, 1 kroon= 14 Eurocent). Ben maar gaan slapen, want ik was wel moe. Kan je nagaan, van die drie weken thuis zijn, geen conditie meer, pijn aan me schouders van de rugzak, en pijn aan me hielen van het lopen met 30 kilo. Wat een watje.
Volgende dag heerlijk door Kopenhagen gebanjert. Het was prachtig weer, graadje of 26 schat ik, zonnig, en heb een open dubbeldekker tour door de stad gemaakt en daarna nog een eind gelopen. Mooie stad hoor, dat Kopenhagen. Schoon, vriendelijk, mooie gebouwen, leuke havenplekken en zo.

Leuke stad dat Kopenhagen

De volgende dag moest ik om 12.30 met de trein, en om 11 uur uit checken, dus niet zo heel veel nuttigs gedaan. Ik zit nu in Stockholm, en zal je mijn bevindingen daarvan morgen vertellen. Groeten eut Swöden