20031200 – December 2003, Udaipur (India) en Rajastan

5-12-2003, Uaipur
Geplaatst op Friday 05 December @ 09:04:19 GMT+1 door casper

Zit al een dag in Udaipur, hier gekomen per bus vanaf Jodhpur. Udaipur is volgens de lonely planet de meest romantische stad van Rajastan (de provincie alhier), maar ik weet dan niet zo goed wat ze onder romantisch verstaan.

Misschien de bijzonder irritante winkeleigenaren, die allemaal niks te doen hebben blijkbaar, en buiten hun winkel aan de rand van de straat staan, al spugend, roggelend en aan hun handel kriebelend (dat is wel een gore gewoonte hier in India, alsof ze het ding nooit wassen, of allemaal schaam vlooien hebben) en terwijl ze dat doen, elke toerist die langs komt lopend toespreken op irritante toon om ze te bewegen hun winkel binnen te komen.
Niemand doet dat, want toeristen worden er gek van, want er staan om de 5 meter van die ventjes.

Of misschien is het romatische het half opgedroogde meer midden in de stad, waarvan een gruwelijke stank komt, vanwege de uitwerpselen en het vele wassen wat de mensen er in doen.

Van een afstandje is het meer wel mooi

Hoe dan ook, ik vind het niet bijster romatisch, dat moge duidelijk zijn.

Ok, het moet gezegd worden, in het midden van het meer ligt een heel mooi hotel-eiland, waar de film Octopussy (James Bond) is opgenomen. Dat laten ze je hier dan ook wel weten. Zo was de mooiste kamer van het Hotel waar ik verbleef kamer nr 007.

Udaipur is nog toeristischer dan alle andere steden die ik ken. In elk hotel en restaurant, draaien ze om 7 uur in de avond de film….. Octopussy, dus die film zie je vrijwel elke dag minimaal een keer.

Udaipur is erg toeristisch

Op zoek naar een hotel werd ik door een taut al onmiddelijk vanaf de bus een auto-rikshaw ingesleept. Ik vond het best, want hij bood me de rit goedkoop aan, en dan was ik lekker gelijk waar ik wezen moest, het centrum waar al de Hotels zijn. Toen ik de kamers of te duur of te vies vond, werd me een ‘Fuck Off’ toegesnauwd, dat is eigenlijk voor het eerst dat ik een onprettige ervaring heb hier in India, en wel kenmerkend voor de hele stad eigenlijk.

Ik heb gisteren een brommertje gehuurd en ben wat rond de stad gescheurd, maar er is hier zoveel luchtvervuiling dat na een paar uur me tanden knarste en me neus dicht zat. Toen maar wat rond het meer gezeten, gezorgd dat ik uit de wind zat ivm de reuk, en het Indiase leven aanschouwt. Mensen die de was in het meertje doen, zich zelf wassen of hun behoefte er in doen, spelende kinderen, de nodige beesten en het meer met het Octopussy huis, er is altijd genoeg om naar te kijken in India.

Gisteren waren veel winkels dicht omdat de uitlsag van de paar dagen eerder gehouden verkiezingen uitkwam. Er was veel politie op de been (en dit was soms wat angstig want ze hebben allemaal grote stokken of geweren in de hand) en erg veel mensen op straat, sommige met vuurwerk. Al om was het toch altijd al zo rumoerige India, er dubbel druk om.

Samosa, India´s tussendoortje nr 1

Ik heb gister lopen dubben waar ik hier na naar toe zou gaan, en er was eigenlijk niks wat heerlijk aansloot. Ik kon naar het zuiden gaan, maar zou dan nog verder van Delhi raken en zoveel was er niet te zien, dus ga ik vanavond met de nachtbus (gadver, maar er was geen andere optie) naar Indore. Deze stad ligt ten zuiden van Agra, en Delhi is goed bereikbaar vanaf daar. Het is een stad die niet op de toeristische lijsten staan, dus misschien dat ik dat wel leuk vind dan.

Verder is mijn zussie vandaag jarig, Feli kind, maak er wat moois van zou ik zeggen. Heb je nog India’se wensen, laat het me weten.

1 december 2003, Brandend strand en nergens water
Geplaatst op Monday 01 December @ 17:28:22 GMT+1 door casper

Ben vandaag dan eindelijk de woestijn in geweest, dat wil zeggen de echte woestijn met zand duinen, want de dorre vlakte is hier overal rond omheen.

Brandend zand en nergens water…

Maar die zandduinen, dat is natuurlijk extra spectaculair, met golvende bergen van zand, waar je heerlijk vanaf kan rollen, en minder heerlijk weer naar boven moet ploeteren.

Heb ook een paar uur op een kameel gezeten, nou, dat hoeft voor mij niet meer. Wat een waggel dingen zeg, en als ze er nou een behoorlijk zadel of zo hebben…. neee, zo’n heel schuin ding met een grote stok vooraan waar je dus de hele tijd met je handel tegen aan loopt te botsen, ik heb dus blauwe ballen en blauwe billen.

Maar toch kan je zeggen wat je wilt, zo’n woestijn is erg indrukwekkend en ik ben blij er geweest te zijn.

Koppie krauw…

Maar… omdat het vandaag 1 december is realiseer ik me ook dat het nog maar 14 dagen is tot ik weer op het vliegtuig terug stap, de tijd dringt, dus morgen snel door, of liever gezegd terug naar, Jodhpur, daar overnachten en dan de bus naar Udaipur pakken. Vandaar zie ik wel verder, zou eigenlijk nog wel een laatste weekje op een strand willen liggen, maar ben bang dat dat niet te doen is (te ver weg).
Zo lekker kort verhaal voor de verandering