20040800 – Augustus 2004,Nog steeds Manali (India)

eind augustus 2004, nog steeds Manali, kiespijn en verder niks
Geplaatst op Monday 30 August @ 07:10:50 GMT+1 door casper

Maandag 23 augustus 2004.
Na de nodige shopping excersities weer terug naar mijn camping site gereden. Onderweg nog mijn auto laten wassen voor 100 roepies (en dat is de normale prijs) en de binnenverlichting laten fixen wat inderdaad door muis was opgevreten. Man was er een uur mee bezig, koste 50 roepies (1 euro) wat wil ik nog meer. Op de camping aan gekomen verscheen er in de middag een vreemd vehicle, dat leek op een van die autotjes die ze in oostenrijk op de ski-piste gebruiken, en verdomd als het niet waar was, het was er nog een ook. Dit bleken Thomas en Cristine uit Zwitserland te zijn (en hun twee kleine kinderen) die hadden een jaar met hun vehicle door Australie gecrossed en van daar hun auto verscheept naar Delhi, en nu dus door India aan het scheuren. Omdat hun auto vrijwel elke weg moeiteloos kon nemen, hoe steil of slecht de weg ook is, wilde ze via allerlei sluipweggetjes richting Leh gaan (maar voortijdig ergens rechtsaf slaan naar een meer toe). Wat gezellig lopen keuvelen, en in de avond bij hun een bakkie thee gedaan. Heb wel respect voor ze, want het interieur van hun auto is best klein dus ze moeten vrijwel alles buiten doen. Het was geen luxe wat ze hadden, zeker niet in vergelijking met wat ik onder me kont had, maar ze deden het er al 4 jaar mee (waren ook nog door heel Afika en Midden Oosten gecrossed) dus ze waren niet anders gewend.

Dinsdag 24 augustus.
Me bezig gehouden met wat losse klussen zoals het verwijderen en verven van de claxon steunen, het schoonmaken van de voorraad hok ivm muis infecties, en verder afscheid genomen van Thomas en Christine die naar Manali gingen. In de middag wat groente op de fiets gaan halen in Raison, wat liggen lezen, gameboyen en luieren in het algemeen, in de avond me biertje gedronken, gekookt (chicken fried rice, erg smakelijk vanwege de grote dot pindakaas er in) en tot mijn verbazing verscheen het vehicle van Thomas en Christine wederom, die hadden niet in Manali willen parkeren dus kwamen terug gereden omdat ze het hier naar hun zin hadden Daarom in de avond maar wederom een bak thee bij ze gedronken, en rond 11’en heerlijk gaan slapen.

Woensdag 25 augustus.

Ik had al eerder aan wat lokalen belooft dat ik vanavond een film zou vertonen op mijn dvd speler, ik had immers een CD gekocht in Dehra Dun met Bollywood films erop (Indiase films) en prompt kwamen de lokalen op het idee om dan ieder een deel van het eten te maken, zodat we ook konden eten.
Helaas begon het rond 10 uur in de ochtend te regenen, en dat duurde de hele dag, dus kon niet veel doen vandaag. Nog wel snel naar het dorp gereden en daar wat anti biotica gekocht want ik had weer eens last van de betreffende kies waar ik in Tibet ook al problemen mee had. De ontsteking was duidelijk te voelen door de zwelling in mijn mond, en ik nam me voor de antibiotica te proberen, anders na een paar dagen, in Manali naar de tandarts te gaan, ik wist dat daar een goede zit (van horen zeggen). Van Thomas en Christine en kids nam ik wederom afscheid, nu in de stromende regen maar met hun auto met 6 wielen moet het allemaal geen probleem zijn. Tja, verder valt er zo in de stromende regen ook niet veel te doen, dus mijn gameboy maar eens goed uitgetest en krantje gelezen, en dan kom je toch wel weer vreemde dingen tegen. Krant overigens kost hier maar 2 roepies, dat is dus echt geen geld (4 eurocent). Zou heb je een bladzijde vol met annonces van mensen die hun naam veranderen, en dat is elke dag zo. Gebeurt dus blijkbaar erg veel hier. Op een bladzijde kwam ik twee verschillende berichten tegen. Zo schijnt Mevr Sonja Ghandi, die hier in het parlement zit (en afstammeling is van de echte Mahatma Ghandi) de op twee na machtigste vrouw in de wereld is. Een stukje daaronder las ik dat er in de provincie Andrah Pradesh twee mensen levend verbrand werden omdat men vermoede dat ze heksen waren. Zo zie je hoe veel uitersten er in dit land zijn. Ook opvallend overigens is de bijlage met advertenties van mensen die en partner zoeken. Er word dan een hele lijst opgevoerd zo van : Mijnheer xxx uit yyy, zo oud en bloedgroep AB (!), lengte hoogte en breedte worden dan nog even vernoemd, met die en die opleiding (hele lijsten) zoekt een meisje uit die kasten groep, wel of niet een bruidschat vereist, wel of niet rokend etc, enfin, je lacht je een ongeluk.

Donderdag 26 augustus. 2004
Regen was gestopt en zowaar scheen de zon vandaag. Dus, er lekker van genoten en gezwommen, de boodschappen gedaan en verder eigenlijk weinig. Beetje met lokalen omgegaan, potje geschaakt en zo, de tutter en steunen terug gezet en dat was zo wel de higlight van de dag.

vrijdag 27 augustus 2004.
Vandaag begon de dag minder goed, alhoewel, hij eindige slecht gister, zo moet ik het zeggen. Mijn elektrisch probleem, wat ik dacht opgelost te hebben door de halve ijskast en gasfornuis te slopen kwam ineens spontaan weer terug. Ik snapte er echt helemaal niks van. Ik zat gewoon rustig een boek te lezen, ineens ‘Ping’ het geluid dat er een stop sprong. Het was weer dezelfde stop, en toen ik de draad die ijskast, toiletdoorspoeler en 2 lampen los koppelde van het circuit, sprong de zekering niet, en dat was dus al maanden zo en ik werd er knetter van. Het rare is dat dit altijd op de meest onlogische momenten gebeurt, tenminste, zo zie ik het. Als het gebeurt als ik over ene hobbel rijd, of aan de ijskast loop te rommelen, of zelfs maar in de buurt ben, dan zou ik het wel weten, maar dat is dus niet zo. Dit probleem speelt me al parten sinds volgens mij Iran, en op zich is het niet zo heel ernstig, buiten het feit dat als er een kortsluiting in dat circuit zit, dit ook het circuit van de electronische gas-onsteking van de ijskast is, en dat betekend dat ik bij stilstand, als mijn ijskast niet op 12 of 220 volt elektra werkt, ik, om het gas te onsteken een heel rooster van de buitenkant af moet slopen en met vuur moet gaan lopen klooien om die ijskast ontstoken te krijgen. Allemaal geen hals zaken, maar wel erg irritant, vooral om dat ik niet snap WAAROM !!

Tweede probleem was dat toen ik de vloer aan het vegen was vanochtend, ik muizen keutels tussen het vuil vond, en bij nadere kijken ook op het fornuis. Gelukkig waren ze niet zo groot als de vorige muizen keutels, maar toch. Dit zou kunnen betekenen dat de vorige muis toch jongen heeft gehad. Het hele verhaal van de muizenjacht gaat zich dus weer herhalen. Wat heb ik toch een moeilijk leven.
Er kwam gister tegen de avond een Duitse Mercedes bus binnen rijden, de tweede buitenlandse auto die ik hier zie, maar de mensen zitten vrijwel alleen maar binnen en ik heb ze daardoor dus nog niet gezien. Misschien zijn het wel hippies, dan mogen ze ook lekker daar blijven ook.

Gekregen voor mijn kies:Moxipal 250 mg en Combiflan 400Mg Zaterdag 28 augustus 2004.
Nou de Duitsers zijn geen hippies, maar wel aardige mensen, ben er even gaan praten, en het was een stel van mijn leeftijd (erg jong dus haha) die al voor de 5e keer heer naar India waren gereden en net uit Leh kwamen waar het erg koud was zeiden ze (snachts vroor het al licht). Ik heb vandaag weinig gedaan, gezwommen en gerelaxed. Toch begint het langzaam te kriebelen, ben nu al bijna 4 weken aan het stil staan, en ondanks dat ik me best bezig houd met klein onderhoud en luieren, wordt het nu toch wel weer tijd om wat te gaan doen. Ik las net in de krant dat heel Delhi was ondergelopen wegens zware regens, blij dat ik er nu niet ben, maar ik moet er wel door heen.

Zondag 29 augustus 2004
Vertrek half een (122860) en bijna 35 graden. Vandaar dat ik laat vertrok want het was erg mooi en warm weer. Maar, ik moest echt naar manali, want ik had het wel een beetje gehad hier in het noorden. Maar, met mijn geluk zag ik net het weerbericht op de tv, en het was weer eens 41 graden in Delhi, gatverdegatver, daar zat ik niet op te wachten.
Getankt op km stand 122884, 40,92 liter 1019 roepies

Maandag 30 augustus 2004.
Toen ik vanochtend bij mijn auto aan kwam vanuit mijn hotel kamer lag er een zwerver te slapen op de stoep voor de deur. Tijdens het ontbijt maakte ik hem wakker en gaf hem een boterham (toast) met hagelslag, zijn gezicht was wel leuk. Hem ook maar een kop thee gegeven, maar die kop moet ik nu ontsmetten. Verder straks boodschappen doen en langzaam, als de was klaar is, richting het zuiden gaan. .