20041000 – Oktober 2004, Agonda beach (India) en de tijger garnalen

14 oktober 2004, Strand, sulletje Brox en tijger garnalen op de BBQ en strand
Geplaatst op Thursday 14 October @ 05:07:09 GMT+1 door casper

Dinsdag 5 oktober 2004.

Dat wishfull thinking van gisteren heeft niet echt geholpen, het heeft gister echt de hele dag geregend en gestormd. Toch in de regen naar dorp geweest en mijn vorige verhaal op mijn site gezet, tot het bot nat was ik. Gelukkig is het er dan niet koud bij, dat maakt het een stuk minder erg. Vandaag echter was het stralend weer, een wat hard windje, maar dat is wel lekker. Ik was gisteren toch wezen zwemmen, op aanraden van wat lokalen iets verderop op het strand. Daar stak ook een grote rots uit het water, en toen ik er probeerde op te klimmen merkte ik dat onder water die hele rots begroeit was met een gemeen soort schelpen, de scheermes mossel. Vast een lokaal variant, zo gemeen had ik ze nog nooit gezien. Ik haalde er me handen en een voet aan open voor ik het in de gaten had, dus ik lijk nu wel een soort martelaar, met flinke snee-en in handen en voet. Het heelt allemaal wel snel zo in die zon en die wind, maar er toch flink last van gehad vandaag. Ondanks dat toch wat klussen gedaan, en ik lag om 8 uur al in de zee (nu maar voor de deur gaan zwemmen, daar zijn geen rotsen), dorp bezocht, wat foto’s geupload op i-net site, en in de middag lekker op het strand een boek zitten en liggen lezen en om 6 uur met een biertje in de hand naar de zonsondergang zitten staren. Pot Nasi gemaakt, en in de avond een filmpie gekeken.

Woensdag 6 oktober 2004.
Vandaag was het macaroni dag, dus… het ritueel, kippie halen, boodschappen doen en in de middag wat op het strand lanterfanten, schakelaartje voor toilet ventilator ingebouwd (geprobeerd) etc. Verder niet veel bijzonders. Er was een reuze schildpad (dood) op het strand aangespoeld, zielig gezicht.

Donderdag 7 oktober 2004.
In de markt heerlijke grote tijger garnalen gevonden, 100 roepies voor een dozijn van die joekels, ik kon ze niet laten liggen. In de avond dus heerlijk garnalen lopen BBQ’en op het strand, ik moet zeggen, das voor herhaling vatbaar. Heerlijk mals en zacht, als boter op je tong. Verder niet veel bijzonders gedaan, gewoon the usual, en voor diegene die dan denkt… wat dan? Hier mijn dagschema:
-Tussen 6 en half 7 opstaan.
-afwas van de vorige dag opruimen evenals andere zooi
-ontbijt maken, evt met verse broodjes als broodventje langs komt
-ontbijt opruimen en afwassen.
-het is dan ongeveer 8 uur, tijd voor de eerste duik in de zee
-Dan, uit zee gekomen, wassen en scheren op z’n Indaas, dus buiten en met bak water (vers uit de put gehaald) over je heen gooien.
-Rondje met de hond lopen, en gelijk vuil dumpen en eventueel meer water uit de waterput halen
-Koffie zetten en drinken
-Het is dan ergens rond 9:30 of 10 uur, tijd om naar het dorp te gaan voor boodschappen.
-Dorp is 15-20 miuten op de bromfiets, en ben dan rond 12 uur weer terug bij auto.
-Kip voor hond opzetten, eerst een malse filet voor mezelf er af snjden
-Rond 1 uur lunchen
-Dan tijd voor wat lanterfanten, zwemmen, rondje lopen, boekje lezen en een paar klusjes doen, eventueel een klein dutje in de schaduw in de stoel.
-Uur of drie thee zetten, bakkie doen dus.
-Wederom lanterfsanten tot een uur of 5, dan eten voor de hond maken, mijn eten voorbereiden en koken en een pilske drinken terwijl ik naar de ondergaande zon staar..
-Om een uur of 7 eten
-Daarna koffie en de afwas, ben daar dan om 8 uur of half negen mee klaar.
-Dan generator aanswengelen en er volgt wel een filmpje, wat computeren of een boek lezen.
-Ogen proberen open te houden tot 10 uur, dan maffen.
-Zo zie je maar, kheb het druk.

Vrijdag 8 oktober 2004.
Lees het verhaal van 7 oktober, met andere woorden, meer van hetzelfde.

Zaterdag 9 oktober 2004.
Ook vandaag was niet veel anders dan de voorgaande dagen, met twee verschillen. Het is zaterdag, en dat betekend markt in Chaudi, dus op naar de markt en op naar de echte vlees-tent, want die had ik gister gevonden en die zouden bacon voor me regelen. Op de markt een kapmes gekocht om de kokosnoten mee te vellen evenals een kilo hondenvlees (10 roepies) en een pak bacon. In de avond in Palolem Beach gegeten, hele vage bourito’s, maar ze smnaakte wel lekker. Daarna mijn familie gebeld in de telefoon shop, immers waren er daar 3 van jarig (zussie, zwager en nichtje). Tot mijn verassing ging mijn mobiel toen ik in de rij stond voor de telefooncel, Pa uit Zuid Afrika. Even daarvoor had ik een msn gesprek met iemand uit Japan en met iemand uit China, en nu ging ik Europa bellen. Wat is de wereld klein.

In Nederland ieder geval niks nieuws, de rug van mijn moeder gaat beter, nu is het mijn Vader die problemen met zijn rug heeft. Ik heb het een paar maandne geleden al gehad, dus gaarne mij ontzien in deze…..
Om te onthouden:

-een grote fles Kingfisher bier in Palolem restaurant…. 35 roepies. Daar kan je je nog eens voor bezatten.

-De miep van de telefoon winkel klaagde (net als zovelen) over de Israeliers, dat het onvriendelijke mensen waren die iedereen stoorde (They disturb everybody).

-Maaltijd in restaurant, met kip, kost 120 roepies. Duur (voor India), maar wel lekker.

10-12 Oktober 2004
Niet veel meer bijzonders gedaan dan de andere dagen. Beetje wandeling met de hond maken in de ochtend, door enge nauwe lianen-begroeide jungle paadjes heen, Brox achter de apen aan, ik voorzichtig over glipperige stenen heen kruipend, kijken of ik een uitzicht naar de volgende baai kon krijgen. Ik heb veel gezien, wild bloeiende hibiscusen en de meest vreemde insecten, mooie uitzichten op mijn eigen baai, maar de volgende niet gevonden.

Verder vermaakt Brox zich met een geschieden teef met 2 pups, tieten slepend over de grond. Ik heb haar ooit wat eten gegeven en is nu niet meer weg te slaan. Als ik ga wandelen volgt ze trouw, soms gaan de pups achter haar aan. Die zijn denk ik een week of 10, en lopen en klauteren al beter dan ik. De teef wil niet veel van Brox weten, is alleen geintereseerd in zijn eten (zijn geld) maar Brox blijft proberen. Dat doet ie nou al een week en af en toe zielig om te zien. Zo gauw ik iets met eten doet, ligt miep voor de deur.Alhoewel, ik heb haar geleerd niet te dicht bij de camper te komen, want dan is elk beetje eten wat ik waar dan ook neerleg in no-time verdwenen. Ik legde ooit een bot voor Brox op de tafel, ik draaide me om en madam stond al op de tafel met het bot in de bek. Toen heb ik de fluitketel haar richting uitgegooid (dat was het enige in de buurt wat ik kon gooien) en ze heeft dat nu wel geleerd geloof ik. Verder vermaakt Brox zich met het kauwen op kokosbladeren of eigenlijk takken, tja je moet wat he, en het bot wat ik af en toe voor hem mee neem, maar meestal heeft de teef dat na 30 seconden al te pakken, tenzij ik ingrijp. Wat dat betreft is Brox een sulletje. Ik ben hem wel aan het leren wat boos te worden, en dat lukte een paar dagen geleden voor het eerst, tegen een varken dan wel, maar toch.

Heb ondertussen de goede vlees winkel gevonden, een kilo rundvlees (echt mooi rood mals vlees) kost 50 roepies (1 euro) en voor minder dan een kilo hoef je niet te komen. Hondenvlees, wat bijna net zo mooi is als het echte vlees, alleen met wat meer vet en een bot af en toe kost 10 roepies, ach, Brox vreet zich te barsten. Starks moet ie weer op een dieet van kip en kip, dus laat hem genieten nu het kan. Ik doe het ook, heerlijk gebakken ei met bacon op, en gister zelf gemaakte hachee. Ik was 6 kilo afgevallen sinds mijn vertrek uit Nederland (en er mag nog wel 5 kilo af) maar nu komt het er langzaam weer bij. Krijg je van de hele dag luieren en goed eten (en drinken).

. Langzamerhand word het denk ik wel weer eens tijd om verder te gaan. Niet dat ik haast heb, maar er zijn nog zoveel mooie plekken te zien in India. De reis naar Kalkutta is ongeveer 2000 km en ik weet niet hoeveel daarvan slechte weg is. Daarbij kom ik dan ook nog een heel stuk kust bij de Baai van Bengal (ik weet niet hoe die zee in het NL heet) tegen, daar kan ik ook vast nog wel een mooi plekkie vinden om ene of twee weken te luieren. Ik moet eind december het land uit ZIJN, ik moet dan doorvoor nog een Visum voor Bangladesh regelen in Kalkutta , dat kost een week tijd denk ik, ik wil kalkutta en omgeving nog wel een weekje verkennen, dus begin december wil ik daar zijn. Het is nu half oktober, dus heb ik 6 weken om daar te komen, nou dat moet te doen zijn lijkt me. Als ik later ga krijg ik Visa problemen, als ik eerder ga regent het nog te veel in die omgeving, dus timing is belangrijk.

Verder , alles zo overdenkened, gaat alles wel ok eigenlijk. Weinig grote problemen gehad in de eerste 6 maanden (klop-klop), wel een hoop gezien en meegmaakt, veel ervaringen opgedaan die de meeste mensen nooit zullen opdoen, zoals het zijn in Iran en pakistan. Ervaringen die ook heel anders uitpakte als dat je van te voren verwachte, dit in de positieve zin van het woord. Het reizen met de camper, tot nu toe, bevalt prima. Je hebt de luxe van je eigen huis mee op reis. Ben ook veel minder afhankelijk van anderen wat reizen betreft, en het lange wachten op treinen en bussen is er dus nu niet meer bij. Tuurlijk heeft het ook zijn nadelen, behalve de extra zorgen die het met zich meebrengt is het reizen veel inspannender. Niks meer lekker achterover leunen in een bus of trein, zelf aan de arbeid jochie. Ook het koken voor Brox is een dagelijkse terugkerende beslommering waar iik af en toe wel eens van moet zuchten.

Ik reis nu veel andere plekken dan vorig jaar met de backpack, zit veel minder in de toeristische gedeeltes van India (ja nu dus weer even wel), en ontmoet meer echte India-ers dan vorig jaar. Al om al ben ik erg tevreden, en als mijn reis zich zo voortzet hoor je mij verder niet klagen. Wie weet houden de ophang rubbers van mijn auto het wel uit to in Thailand, waar er vast wel een paar Fiat Dealers zitten.