20051200 – Langzaam… maar zeker

December 2005, Langzaam… maar zeker….
Geplaatst op Tuesday 06 December @ 16:27:33 GMT+1 door casper

Het jaar is bijna om. Sint net achter de rug, kerst en oud en nieuw voor de deur. Er zijn natuurlijk eigenlijk wel ontwikkelingen geweest in de tussentijd, hierover kan je hier nu meer lezen. Langzaam maar zeker werk ik naar een vertrek in de aankomende zomer toe.
Ten eerste natuurlijk mijn auto. Zoals je in het vorige bericht kan lezen is die gearriveerd. Ondertussen heb ik hem naar Duitsland getransporteerd en staat hij in Koblenz te pronken tussen alle andere fraaie auto´s.

Men is in Duitsland wel al begonnen met de bouw van de cabine. Die is van de buitenkant af. Dat wil zeggen de cabine is af, gelakt, de deur zit er in en het kruipluik naar de bestuurders cabine. Verder zit er niks in en is het een kale kille holle bak met een zwembad geluid.

De Cabine staat bijna klaar binnen te pronken en te wachten op ramen en dakluiken.

De vensters komen er als volgende in, daarna de dak luiken waarna men gaat beginnen de auto zelf te prepareren. Men gaat er de tweede diesel tank aanhangen en de trap voor de deur, diverse opbergbakken, het roofrack oftewel imperial voor het reserve wiel op de bestuurders cabine en daarna het frame waar de bak (woonhuisgedeelte) opgezet gaat worden. Deze bak word met een speciaal veer systeem op de vrachtwagen bevestigd zodat het kan torderen (lees veren) en het geheel niet gaat scheuren straks als ik over de befaamde Indiase puinwegen ga rijden.
Planning… tja dat is wat minder. Zoals het er nu voor staat is de auto niet in april/mei klaar maar pas in juni/juli. Men heeft door ziektes een achterstand van 7 weken. Vooral bij de afdeling meubel maken heeft men het zwaar. Men werkt al 44 uur per week en ook vaak op zaterdag maar die achterstand werken ze denk ik niet meer weg.
Dat betekend dat ik pas zeg eind juni de camper kan gaan inrichten, dat betekend in augustus proef rijden en dan in september pas op weg. Dat heeft weer consequenties met het weer, want in december begint het in Turkije al te sneeuwen en daar houd ik niet zo van. Probleempjes allemaal dus, en we moeten maar zien hoe ik dat ga oplossen.
In de tussentijd ben ik nog gewoon aan het werk. Drie dagen per week doe ik de post en folder bezorging, dat houd me van de straat en brengt net genoeg binnen om mijn onderhoud te voorzien. Je snapt dat ik al mijn geld (en een beetje meer) in de auto gestopt heb, dus ons moet zuinig zijn.
Verder veel aan het denken over de inrichting van mijn auto. Er komt een hoop bij kijken. Niet allen domme dingen zoals de kleur van de bekleding en de vloeren, maar ook welke electriciteits voorzieningen ik neem , waterfilters, geluids instalatie, oven, wel of niet magnetron enz enz. Dat kost een hoop hoofdbrekens en het design heb ik nu toch al wel 765 keer gewijzigd maar ziet er momenteel als volgt uit:

Schema van hoe de binnenkant er uit moet gaan zien.

Ben ondertussen ook druk bezig een hoop spullen uit mijn huis te verkopen. Omdat ik mijn appartement wil verhuren en ik dus al mijn privé spullen op zou moeten gaan slaan, verkoop ik ze liever. Op slaan kost geld (en best wel veel ook) en hoe ziet het er dan uit na 3, 5 of 10 jaar?. Ik heb een hoop op Marktplaats en Speurders.nl gezet en moet zeggen dat dat best goed gaat. Vrijwel al mijn spelcomputer dingen heb ik al verkocht, maar er is nog een hoop te doen. Nu heb ik ook wel de tijd, dus er is niet zo´n haast mee.
Verder besteed ik mijn tijd aan veel lezen. Er is in de tussentijd dat ik uit Azië weg ben een hoop veranderd. Om een paar voorbeelden te geven. Pakistan is getroffen door een ernstige aardbeving. Dit is natuurlijk verschrikkelijk. Vorig jaar reed ik nog in dat zelfde gebied. Ik heb er wat kennissen zitten, maar zover ik kan nagaan zijn die allemaal ongedeerd. Bijkomstige zaak is dat de weg naar China, de Karakoam Highway (ik spel het vast wel weer fout) in puin ligt. Ik had min of meer al besloten toch maar door China heen te rijden. Dit is het minste kwaad van de twee denk ik. Het probleem is Birma, daar kom je nog steeds niet door heen, en de situatie ziet er ook niet uit dat het verbeterd. Dat betekend dat je vanaf India of Bangladesh moet verschepen, maar je kunt ook erom heen rijden via China (en Tibet). Beide opties zijn niet prettig en kosten veel geld, maar ik heb een auto en ik denk dat ik toch dan maar zou kiezen om door China heen te rijden. Dat is dan nu wat moeilijker omdat de weg naar China in puin ligt en ik hoop dat ie over een jaar wel weer te bereiden valt (vermoed van wel).
Ander nieuwigheidje is dat Indonesië ineens besloten heeft om alleen nog maar Visa´s uit te geven met een maximum tijd van 30 dagen, en dat deze ook niet verlengd kunnen worden. Dat zou voor mij ook een probleem zijn want in 30 dagen rijd je niet door Indonesië heen.
Anyway, je ziet, er is weer een hoop te leren, te lezen, te bestuderen en te bezien.
Ook heb ik kennis gemaakt met een aantal mensen die rond hetzelfde tijdstip als dat ik van plan was door Iran en Pakistan heen te gaan rijden. Kees en Els uit Eindhoven bijvoorbeeld, aardige mensen die hun hele boeltje verkopen en met hun vrachtwagentje de weide wereld in trekken. Het zou leuk zijn als ik gedeeltelijk met hun mee kom rijden.
Verder heb ik nogal wat aan mijn site gedaan, al hoe wel je dat niet snel op zal merken. Ik heb al de verhalen die ik alleen in het Engels had geschreven vertaald naar het Nederlands. (bijna klaar). Dat was een puist werk, want ik schreef altijd van die inmens grote lellen van verhalen. Verder heb ik een logboek ontwikkeld waarmee ik straks op een overzichtelijke wijze mijn dag-tot-dag bezigheden bij kan houden inclusief kaart. Dit is bijzonder handig. Elke dag voer ik dan een of twee regels text in, gereden km, weer en wereld cooridinaten. Dan kan je in een oogopslag zien waar ik ben en wat ik gedaan heb.
Ik zal voortaan proberen elke maand een verhaal van de nieuwste ontwikkelingen te plaatsen. In ieder geval wens ik al mijn lezers een prettige Kerst en goede jaarwisseling, we spreken mekaar in 2006 !!!