20060300 – Truck begint erop te lijken

Maart 2006, de auto begint er op te lijken
Geplaatst op Friday 24 March @ 14:47:37 GMT+1 door casper

Vandaag, 24 maart 2006, wederom naar Duitsland geweest om de vorderingen van mijn auto te bekijken. Ik had me er eigenlijk niks van voorgesteld. Immers duurt het al erg lang en zijn de vorderingen mijn inziens veel te langzaam, had men last van ziektes en achterstand en was er nog een auto voor me die gebouwd moest worden. Gelukkig kwam ik ook dit keer weer bedrogen uit.

De dag begon goed. Er was weer eens een stroom storing rond Utrecht. Tjonge jonge jonge, het valt niet mee in de randstad om eens ongestoord te reizen via de NS. Gevolg was dat de ICE naar Keulen 30 minuten vertraging had. Dan mis ik dus de aansluitende trein van Keulen naar Koblenz. Maar, het leed was nog niet geleden of er kwam meer. 100 Km voor Keulen riep men om dat de trein vandaag maar niet in Keulen ging stoppen om tijd in te halen. Ik was dus genoodzaakt in een of ander onbekend station uit te stappen en het maar verder uit te zoeken. Fijn jongens van de trein. Ik kwam in Koblenz aan met een vertraging van meer dan een uur. Mijn trein terug was dik drie uur later (als alles goed was gegaan), maar door de vertraging had ik dus maar 2 uur de tijd.
Gelukkig viel alle ellende van me af toen ik mijn auto zag.

Daar staan Manuasje dus, begint er wel ok uit te zien toch??

Ze waren echt ver. Uiteraard was de bak al geplaatst op het chassis, men was de kastjes aan het bouwen en de keuken en was daar al een heel eind in. Trappetje was gemaakt en in princiepe ware bijna lle meubels af. Het keukenblad en de tafel moesten er nog op, kastdeurtjes erop en klaar is kees.

De binnenkant gaat nu heel hard, de meeste meubels zijn vrijwel af

Hierna wordt het tijd om de techniek in te bouwen, waarbij ik nog 3 veranderingen heb doorgevoerd.
Op aanraden van Bocklet plaats ik naast de diesel verwarming toch ook een gas verwarming. Dit omdat in hele koude gebieden de diesel leiding wel eens kan bevriezen (of eigenlijk dichtslibben) en je dan dus geen verwarming hebt. Je kan dan door de gas verwarming in ieder geval proberen de leidingen weer ontdooien.
Tweede is dat ik toch een douche cabine plaats ipv een douche gordijn. Is iets duurder maar een stuk praktischer, en door de doorzichtige deuren krijg je een wat meer ruimtelijk gevoel in de badkamer.

Verder de maten van mijn boekenplank afgesproken, een wand gereserveerd voor een white-board systeem waar ik lekker met een viltstift op kan kalken en nog meer klein spul afgesproken.
Ook erg bemoedigend was dat men dacht toch nog wel redelijk op tijd de boel af te kunnen krijgen. De schatting (voorzichtige) was nu richting juni/juli, je snapt dat mijn blijdschap niet op kon.
Meer foto´s van de auto staan in het foto gedeelte (zie links in de menu´s)

Verder komen langzaam (heel langzaam) gesmede plannetjes samen. Het duurt mij wel allemaal veel te lang maar ik blijf geen keus hebben. Vanaf volgende week staat mijn appartement te huur (dus als je interesse hebt, modern ingericht appartement te huur in het centrum van Utrecht, rustig gelegen, mooi uitzicht..) Water systeem is binnen, GPS is binnen, er is zelfs sprake van dat ik het stuk India toch met z´n tweeën ga rijden. Spannend.

Verder maar besloten om geen telecom en Internet gadgets mee te nemen, alleen mijn gewone mobiele telefoon. Er bestaan allerlei mogelijkheden om onderweg internet te kunnen doen, online te zijn of wat dan ook. Je kan schotel antennes mee nemen of satelliet antennes. Alles leuk en wel, maar het is allemaal erg tot heel erg duur en ingewikkeld en heb de knoop maar doorgehakt dat ik gewoon gebruik blijf maken van mijn meegenomen laptopje en alle verhalen op een cd´tje brand en mee naar een internet café neem. Veel makkelijker. Ok, dan ben ik niet overal instant bereikbaar, maar dat is maar niet anders. Ben toch op reis nietwaar, is het ook niet zo erg dat je af en toe ´weg´bent.

Heb ondertussen de filter potten voor het door mij uitgedacht water zuivering systeem binnen.

De filterpot

Potten zijn groter dan ik verwachte maar het systeem is erg simpel. In een soort pot die aan een deksel hangt (en die pot kan je er dus ook vanaf schroeven) zit een lange huls waar het water doorheen moet en waardoor het gefilterd word. Als het filter vies is kan je het gewoon eraf schroeven en schoon maken. Ben benieuwd of alles in de praktijk ook werkt zoals ik bedacht heb.

Ik heb een heel mooi luxe ding gekocht, een Archos 700. Dat is een soort Star trek achtig schermpje, waar een harde schijf van 100 gig in zit en waar je dus foto´s en films op kan kijken, muziek op kan luisteren en data op kan bewaren. Het is ook te gebruiken als video recorder, hang het aan een willekeurige TV en het neem op wat je wilt. Het idee er achter is dat ik nu al mijn dvd´s over kan zetten naar een avi bestand, deze op de harde schijf van het mini ding zetten, en ik dan ten alle tijden dus film kan kijken en kan kiezen uit een honderdtal films (dat past er op).
Het ding is niet goedkoop maar super mooi, en ik ben er erg blij mee. Alleen het overzetten van al mijn dvd´s kost erg veel tijd, gelukkig heb ik dat dus wel momenteel.

Verder gaat het bezorgen van de post gewoon door. De ene keer wat meer dan de andere, zelfs een week waar helemaal geen werk is, maar ja dat weet je als uitzendkracht.

Klaar om te gaan bezorgen

Als er geen werk is lig je er gelijk uit. Toch bevalt het nog steeds. Soms is het stressen, en soms is het rot weer, maar je blijft redelijk vrij in je werk, zolang alles maar bezorgd word, dus ik doe het met plezier.

Eerst de boel sorteren op postcode (2x) dan op straat nummer

Besteed ook best veel tijd aan het kopen en ritselen van weggeef dingen. Hoe langer ik daar mee bezig ben hoe meer ik op de kop tik. Het moet allemaal voor weinig. Zo heb ik nu 100 zak calculatortjes gratis gekregen. De batterijen waren op, en ik heb nu goedkope batterijen kunnen regelen voor 15 cent per stuk. Kijk, dan kan je nog eens wat weggeven, en ik weet zeker dat een hoop mensen blij zijn met een reken machientje. Ook heb ik op de markt een zak met 55 horloges kunnen regelen voor 1 euro per stuk. Ok , hier en daar zit een vlekje of een krasje, maar de mensen die het krijgen zijn er hun hele leven blij mee. Dit kost allemaal veel tijd, want de winkeliers zijn natuurlijk niet zo happig om dingen weg te geven of goedkoop weg te doen. Dus dat betekend 5 of 6 keer langs gaan, praatje maken, hebben ze niets dan niet boos worden maar vriendelijk zeggen dat je de volgende keer terug komt. Zo kost het tijd maar lukt het wel. Ook heb ik in de winkels af en toe een aanbiedinkje gekocht, 25 dinkytoys voor 3 euro, dat soort spul.

De EHBO cursus is bijna ten einde. Koste toch wel 16 weken lang les. Wel leuk moet ik zeggen, en interessant. Toch nog best wel veel leren, maar te doen. Begin maart examen. Of ik het haal, ach, is eigenlijk niet eens zo boeiend. Het gaat mij er om dat ik weet wat ik moet doen als er eens wat gebeurt, en dat weet ik nu.

Ik liep al een tijdje met de gedachte dat ik eigenlijk wel wilde weten of ik gezond ben. Dan kan je naar de huis doktor gaan, en die neemt dat je bloeddruk en je pols op, kijkt in je keel, en klopt op je rug en verklaart je gezond. Als je een hele goede huisarts hebt dan kan ie nog wel eens een bloed onderzoekje starten, maar dan houd het ook wel op.
Omdat ik toch lange tijd weg ga, wilde ik eigenlijk wel zeker weten dat ik niks mankeerde. Je kan wel een inwendige knobbel hebben, een gezwelletje of een ander eng ding, zonder dat je daar erg in hebt. Ik heb (sorry, had) een oom, die naar de doktor ging met hoofdpijn, en twee weken later kreeg ie te horen dat ie nog maar 3 maanden te leven had. Iedereen kent dat soort verhalen wel, en dan is het prettig om te weten dat dit bij jezelf niet zo is. Niet dat ik klachten heb of zo, want op de pijn in me rug voelde ik me verder goed. Toch blijven dat soort verhalen knagen en toen ik dan ook ooit tegen de firma Pre-scan aan liep leek me dat een goed plan. Bij deze firma wordt je medisch geheel getest, inclusief een MRI en een CT scan, waardoor ze het hele binnenste van je lichaam zien. Je krijgt ter plekke uitslag en ook nog eens alle foto´s tegelijk mee op een cd-rommetje. Omdat mijn rugpijn ook maar niet weg wilde gaan hakte ik de knoop door en maakte een afspraak bij deze firma om eens wat mooie interne foto´s te laten maken.

Op 21 februari toogde ik dan ook met een huurautootje richting Dusseldorf, want het ziekenhuis wat deze scan´s maakt zit in Duitsland. Blijkbaar mag dit in Nederland nog steeds niet, onze medische ethiek staat dat niet toe (zucht).
Na een prettig ontvangst, het afgeven van diverse potjes met lichaams vloeistoffen en vastere beetjes, het afgeven van een beetje bloed, wordt je in een tunnelbuis gereden, en begint de MRI scan. Dat is een rare gewaarwording. Je ligt inderdaad in een soort torpedo buis. Door een slecht klinkend speakertje krijg je instructies van ´adem inhouden´ en zo, ondertussen hoor je aan de andere kant van de wand de meeste vreemde geluiden. Klak-tak rikketik ploink. Alsof er een opwindklok bezig is op te winden maar er een veer los is gaan zitten. Enfin, verder ligt het wel relaxed, en na 3x 15 minuten zo te liggen was ik klaar, door naar de CT scan. Zelfde verhaal.

Zie je hem… de hernia, bah bah

De uitslag krijg je dan na een half uurtje. Daar kwam natuurlijk uit dat ik een exceptioneel hoog IQ had, blauw tot groen-achtig bloed en een veel te lang voortplantings orgaan. Gelukkig was ik dus gezond, alhoewel je wel een hele mooie kleine hernia in mijn rug zag. Daar was ik natuurlijk minder blij mee, alhoewel ik nu eindelijk wist waardoor de pijn aan me rug kwam. Kan nu ook gericht eraan gaan werken om daar de gevolgen van te verminderen en verergering ervan te zien te voorkomen (vooral oefeningen doen dus).

Wat een hersens …

Hier een aantal foto´s waarop mijn grijze massa zichtbaar is. Uitzonderlijk groot natuurlijk, maar volgens de scan wel erg waterig (haha). Ook de Hernia was goed te zien.

Verder houd ik me bezig met triviale zaken, Volgend weekend een weekend lang ergens op een boerderij in het noorden van het land, dit in het kader van het SIW. Dit is een stichting die vrijwilligerswerk regelt en een eis van hun is om een weekend bij hun op cursus te komen.
Deze zaterdag zit ik de hele zaterdag bij Dim-Sum die een aantal lezingen hebben over Azie, voornamelijk China en noord India. Dim Sum is het reisbureau dat reizen en vergunningen voor China regelt, en dus ook die voor mij als het zo ver is. En ach… zo komen we de tijd wel door….