20060600 – Truck inspectie, bijna af

Eind juni was het weer tijd om mijn auto te gaan inspecteren. In principe zou die over 3 weken klaar moeten zijn… als alles goed was gegaan.

Dat ziet er goed uit. Alles was goed gegaan. Ook de binnenkant was erg opgeschoten. In principe is alle elektra klaar met uitzondering van het controle paneel (waar ALLE kabels op moeten worden aangesloten) en de rijders cabine. Water bijna af, men was net bezig de douche en douche deur te moneteren. Men was nog bezig met het omhoogbrengen van de luchtinvoer, iets wat niet makkelijk bleek omdat MAN de maten van de luchtfilter blijkbaar had veranderd, en er dus moeilijk aan passende onderdelen te komen was. De oplossing met, leek het, een stuk kachel pijp werkte na veel passen meten en snijden wel.
Besloten om toch maar géén dakrailing erop te zetten, omdat ik het zo ook wel mooi vond en ze bij de makers blijven volhouden dat het ondingen zijn die , als je eens tegen iets hoog rijd, meer schade doen dan dat ze beschermen. Kan me dat wel voorstellen. Daarvoor in de plaats wat bevestigingspunten laten plakken om touw of iets anders op vast te zetten.

In de week van rond 19 juli zal ik mijn auto op gaan halen, om hem dan hier in Nederland vol te papkken en nog wat kleine technische zaken te regelen. Vermoed dat ik dan rond 25 juli richting Denemarken rijd om na 2 weken weer even terug te komen, de sleutels van mijn huis af te geven, en goodbey te zeggen voor het eerste gedeelte van de reis richting Iran.