20060700 – Mijn truck is klaar

Juli 2006, mijn auto is klaar en lekker warm
Geplaatst op Friday 21 July @ 09:23:04 GMT+1 door casper

Deze maand ben ik de klos, want alles komt tezamen, alles tegelijk. Waarschijnlijk is dat bij iedereen zo die na een lange voorbereiding eindelijk het vertrek tijdstip nadert. Mijn huis moest leeg, de baan was er nog (gedeeltelijk dan), alle paperassen moesten klaar, financiën op orde, visa, verzekeringen, de auto, enfin, te veel om op te noemen.

Nou ben ik natuurlijk super Casper (*zucht*) dus alles komt goed. Is natuurlijk ook niet zo moeilijk als je een jaar de tijd hebt om al je voorbereidingen te doen haha. Toch viel het allemaal niet mee hoor, want hoe dichter je bij de dag-des-datum aan komt, hoe meer je moet doen, en hoe meer je mensen achter de vodden aan moest zitten.

Gelukkig is mijn auto en mijn persoonlijke ziektekosten en ongevallen verzekering rond gekomen (met hier en daar wat aandringen, doorduwen en zeuren). Kreeg zowaar, na wat aandringen, een reactie van het Ministerie van Verkeer en waterstaat op het kip & ei probleem van APK. Immers wordt je verplicht elk jaar een APK te doen, maar in verre landen is dat niet mogelijk. Dus overtreed je de wet. Helaas was het antwoord niet erg bevredigend en kwam er op neer dat ik inderdaad de wet aan het overtreden was en er geen andere oplossing voor is. Gelukkig heb ik die wel gevonden, maar op een andere manier die ik hier niet uit de doeken ga doen. Er zouden namelijk wel eens ambtenaartjes wakker kunnen worden en die route afsnijden, en dan ben ik weer terug op beginpunt. Voor diegene die echt interesse hebben, benader me maar en dan leg ik het uit.
Er blijft een heikel punt over, en dat is dat mijn huis niet verhuurd is. (tenminste, op het moment van schrijven). Na het debacle met de Schot heb ik wat mensen gehad, maar niemand heeft gehapt. Een stelletje uit Zuid Korea (ik zette mijn beste Guus gezicht op) vonden het appartement te oud (nouja, hoe durven ze), iemand die net gescheiden was wilde maar 6 maanden huren en een mijnheer uit Groningen vond het te duur. Toen begon de hete zomer en dat was te merken, de belangstelling droogde op. Kan me er wat bij voorstellen. Mensen gaan op vakantie of zijn met het mooie weer met andere dingen bezig. Wijze les voor andere, zorg dat je de boel verhuurd hebt vóór de zomer begint.

Ik maar me op zich niet zo’n zorgen, want mijn stekkie is goed verhuurbaar, daar ben ik van overtuigd, dus dat gaat wel lukken maar dan staat het misschien nog een maandje leeg. Heb dus maar een drastische stap gedaan en mijn huis te koopgezet. Het staat nu dus te koop en te huur. Financieel is verkoop minder interessant want een huis is natuurlijk nog steeds een goed beleggings object. Staat wel tegenover dat je er ‘zorgen’ over hebt en aandacht aan moet besteden, ook al zit ik duizenden kilometers verder. Een verkocht huis resulteert in geld op de bank en dat is natuurlijk veel makkelijker en beter voor de gemoedsrust, maar met de lage rente en de belastingen die hun graan(tje) mee willen pikken is het minder leuk.

Heb mijn persoonlijke verzekering bij OOM ondergebracht, die eerst nog wat sputterde en wat raad vroegen aan mijn huisarts. Die vertelde natuurlijk dat ik in blakende gezondheid verkeer en in de 4e jeugd van me leven ben. Hierna is dat gelukkig ook goed gekomen.
.br> Evenzo met de verzekering van mijn auto, want ook hier waren de maatschappijen niet happig op dingen die niet standaard zijn, en dan vragen ze of een exorbitante premie (8000 euro per jaar) of ze willen niet eens met je praten. Lang leve de standaardisatie.

Ben ondertussen bezig met het schrijven van een filosofisch stuk. Hierin mijn gedachte gang over deze wereld, de ontwikkelingen die er in gaande zijn, waar we in godsnaam mee bezig zijn als wereld bevolking en waar we volgens mij onze koers moeten wijzigen om niet helemaal ten onder te gaan aan oorlogen, religieuze conflicten, milieu vervuiling etc. Ook hier weer ga ik graag de discussie met andere aan hierover. Ik schrijf dit stuk met in het achterhoofd het verdwijnen van de religie in het westen. Of wellicht het verdwijnen van het geloof in een God en de opkomst van de God van de geld.
Klinkt een beetje rooi-ig, maar dat valt wel mee. Het is geen politiek schrijven maar gewoon observeringen gekoppeld aan de ervaringen van mijn reizen.

Naast mijn nieuwe site onderdeel ‘Waar ben ik nu’, dat alleen toegankelijk is voor geregistreerde bezoekers begin ik ook een foto categorie ‘raad dat bord’ waar ik foto’s plaats van borden waar ik geen idee van heb wat ze betekenen of waar ik het wel weet maar me af vraag of jullie dat weten. Ik heb er al een paar op mijn site staan, ga hier maar eens kijken:

Rond de 20ste kom ik met mijn auto naar Nederland, om hem in het weekdn van de 22ste te vullen, en vervolgens de week daarop proef te gaan rijden naar Denemarken. Heb wel mijn paspoort naar de Iraanse ambasade gestuurd voor me Visa, hoop dat die op tijd terug is.

Vanaf dinsdag j.l. mijn auto in Koblenz opgehaald. Dit in dagen dat ze in Nederland de veridaagse af hebben gelast vanwege de hitte (watjes) dus dan weet je dat ik menig lietertjes zweet in Duitsland achter gelaten heb.

Omdat ik dacht dat de Diesel in Luxemburg erg goedkoop was ben ik via dit land terug naar huis gereden. Daarbij moet ik km’s maken met die auto, om de kinderziektes er uit te halen, en dat heb ik geweten ook. Dwars door Luxemburg, kleine smalle hobbel weggetjes en bergen (ok, bergjes) ben ik weer heelhuids thuis gekomen met een erg mooie auto (vind ik). De diesel in Luxemburg was 0,95 eurocent per liter, dat viel wel iets tegen, maar omdat ik toch 500 liter diesel kon tanken heb ik toch wel weer wat bespaard.

Ook nog bij mijn favoriete winkel in Belgie geweest, Campercentrum in Turnhout, en met al deze omwegen was ik donderdag middag in Vleuten aangekomen alwaar de beste MAN garage van Nederland is. Enfin, daar kwam men er vrijdag achter dat de retour leiding van de kiep/kantel hefboom door gesmolten was omdat de firma Bocklet die in Duitsland niet goed vast hadden gezet. Nog een geluk bij een ongeluk, want als ik daar onderweg last van had gehad waren de poppen aan hert dansen… (ja… de spreekwoordelijke poppen, ik weet het).

Morgen ga ik verhuizen, zondag alles op z’n plaats zetten, maandag nog een dagje mijn huis schoonmaken denk ik om dan dinsdag (uiterlijk woensdag) naar Denemarken te gaan rijden. Ik houd u op de hoogte.